Wednesday, 31 December 2014

Petikan Dari Blog Anjung Tradisi


Jika pembaca mendengar nyanyian Jamilah Abu Bakar dalam video di atas. Sudah tentu tahu mengapa kumpulan kami sentiasa menggunakan khidmat Jamilah dalam semua persembahan kami.

Dengan bayaran tidaklah semahal artis popular semasa. Hasil yang kita dapat setara dengan artis yang telah dikenali. Jamilah dibesarkan dengan penyanyi lagu keroncong dan tradisional Melayu. Melalui kemahiran yang dimiliki itu Jamilah telah menjadi seorang penyanyi yang versatil dan boleh menyanyi dengan baik dalam semua jenis muzik.

Walaupun masih muda (19 tahun) Jamilah sebenarnya telah banyak mencapai kejayaan dalam bidang seni terutamanya apabila pernah dijemput oleh Malaysian Philharmonic Orchestra Petronas dalam beberapa Konsert mereka di Dewan Filharmonik petronas. Serta Jamilah juga pernah mengadakan konsert beliau yang pertama di Panggung Bandaraya KL pada 28 dis 2013 di bawah program mentor mentee Dana kreatif Negara. Kini Jamilah menuntut di Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Jamilah Abu Bakar, boleh layari youtube channel Jamilah disini http://www.youtube.com/user/abubakarismail

Sekiranya ada yang berminat untuk menggunakan khidmat kumpulan kami sama ada Kumpulan Ghazal, Kumpulan muzik 1Malaysia, Kumpulan muzik unplugged, Gamelan, Kumpulan Tarian, Kumpulan Tarian kanak-kanak yang boleh menari berbagai tarian tradisional dan antarabangsa seperti zapin joget dan hindustan untuk acara makan malam, perkahwinan dan acara khas boleh menghubungi saya seperti maklumat di bawah.

Terima Kasih kerana memberi sokongan. Bahizal Abu Bakar Pengurus Anjung Tradisi 0132674462 emel: AnjungTradisi@gmail.com youtube channel: www.youtube.com/user/AnnjungTradisi facebook: www.facebook.com/anjungtradisi

No comments:

Post a Comment