Saturday, 14 July 2012

Jamilah akan Ke Dewan Filharmonik Petronas lagi

Dewan Filharmonik Petronas (DFP) adalah suatu nama yang gah di persada seni tanah air. Sesiapa sahaja yang dapat membuat persembahan di Dewan bertaraf dunia tersebut pasti akan menyimpan seribu kenangan sepanjang hayat.

Setakat ini tidak ramai bintang artis tanah air yang dapat mencipta nama membuat persembahan di Dewan tersebut. Tidak hairanlah jika sifu muzik terkemuka tanah air, M. Nasir dilaporkan di dalam akhbar melahirkan rasa gembira dapat membuat konsert untuk kali yang kedua di dalam tempoh 16 tahun di Dewan keramat tersebut.

Pada hari Rabu 11 Julai 2012 lepas, penulis telah dipanggil oleh Sdr. Muriz Rose untuk berbincang dengan Puan Soraya Mansor, Pengarah DFP tentang suatu konsert yang akan dianjurkan pada 31 Ogos 2012. Menurut beliau Jamilah telah dipilih bersama Datuk Yusni Hamid dan Datuk Julie Sudiro untuk menjayakan konsert Keroncong tersebut.

Pepatah Melayu ada mengatakan "Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu".  Ini akan merupakan persembahan Jamilah yang ke-dua di DFP dalam tempoh 3 tahun.

1 comment:

  1. Tahniah Jamilah! Anda sungguh bertuah :)

    ReplyDelete