Sunday, 17 June 2012

Jamilah Juara Mface 2Minutes 2Fame sessi 1

Lama juga rasanya tidak menulis di dalam halaman blog ini. Bukannya apa sekarang ini Jamilah sibuk dengan persediaan menghadapi peperiksaan SPM hujung tahun ini. Bonda Pengetua SMK Taman Tasik telah menasihati Jamilah agar memberi tumpuan penuh dalam menghadapi SPM untuk mengekalkan pencapaian cemerlang seperti di dalam peperiksaan PMR dahulu.

Tetapi sebenarnya aktiviti nyanyian Jamilah bukanlah alasan untuk tidak boleh mencapai keputusan yang cemerlang di dalam pelajaran. Pokok pangkalnya ialah perancangan masa, usaha, keazaman dan doa kepada Ilahi agar usaha kita dimakbulkan.

Sabtu lepas Jamilah ke Pulau Pinang kerana terpilih sebagai salah seorang daripada 20 finalis rancangan realiti internet Mface 2Minutes 2Fame sessi yang pertama. Program ini dikelolakan oleh AC Living Large Sdn Bhd yang di pengerusikan oleh Datuk AC Mizal. Sesiapa sahaja boleh menyertai pertandingan ini dengan memuat-naik video persembahan mereka di dalam apa jua aktiviti samada menyanyi, menari, permainan silap mata atau lain-lain lagi di dalam www.mface.me

Jamilah telah memuat naik 7 video dan salah satu darinya bertajuk "Hurt" telah berjaya dipilih sebagai finalis sessi pertama. Sebanyak 6 sessi akan diadakan dan tiga finalis akan dipilih bagi setiap sessi untuk ke pertandingan Grand Final yang akan diadakan di Grand Arena All Stars genting Highland.

Alhamdulillah, walaupun Jamilah nampak sedikit nervous dia telah berjaya menjadi Johan di dalam sesi 1 pertandingan tersebut.No comments:

Post a Comment